Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
0

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett

Minox HG 8,5x52 BR

Minox HG 8,5x52 BR Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
314.990 Ft (248.024 Ft + ÁFA)
Cikkszám: min62184
Szállítási díj: Ingyenes
Gyártó: Minox
Made in Germany
a nagyítás és frontlencse új, ideális párosítása
optimális a lehetőségek kihasználása szempontjából
Made in Germany
Menny.:db

Leírás

 

 

 

Ehhez a termékhez a Minox Komfort Garancia szolgáltatása vehető igénybe, melyről részletes információt itt talál.

Érezte már úgy hogy egy 56 mm-es távcső nem nyújt többet (viszont nehéz és drága)? Ennek oka a pupillát mozgató izmainak "fáradtsága". Sokan koruk, egyéni adottságaik miatt nem tudják kihasználni az 56 mm-es frontlencse nyújtotta lehetőségeket. Nekik készült a Minox HG 8,5x52-es, melynek kilépő pupillája 6,12 mm. Ez ideális választás az 50 év feletti korosztálynak. Ne mondjon le a nagyobb frontlencse előnyeiről, de tegye okosan! A többi előnnyel (optikai minőség, ergonómia, tömeg) a Minox HG igazi barátja lesz.

 A MINOX törekvése, hogy a HG keresőtávcsövekkel mind a fejlesztés, mind a gyártás terén a legmagasabb színvonalat és a legjobb teljesítményt nyújtsa. A németországi Wetzlarban működő MINOX cég mérnökei fejlesztették ki azokat a HG (High-Grade) típusú MINOX binokulárokat, amelyek a minőségi távcsöveket jellemző valamennyi paraméter legjobbjait nyújtják felhasználóiknak. A német üveggyártás egyik kiemelkedő szakértője a SCHOTT AG, amelynek újólag kifejlesztett optikai rendszerét is felhasználják a varázslatosan nagy fényáteresztő-képesség eléréséhez. Ez eredményezi a kép ragyogó világosságát és kontrasztját. A MINOX HG 8,5x52 BR távcső erős magnézium-ötvözetből készült, igen könnyű, karcsú háza szép formájával és ergonomikus kialakításával igazi élményt nyújt használójának. Az elsőrangú optikai teljesítmény mellett a távcsövet a MINOX gyors, közeli élességállítást biztosító (QCF, Quick-Close-Focus) rendszere is jellemzi. A fókuszgyűrű egyetlen elfordításával történik a kép nagyon pontos élességállítása a közeli távolságtól a végtelenig. Egészen különleges, hogy ennél a típusnál a fókuszgyűrű skáláján a céltárgy távolsága is leolvasható.

 A MINOX HG 8,5x52 most rendelkezik ezekkel a remek, egyedülálló tulajdonságokkal, amelyek valószínűleg csak a jövő távcsöveinél lesznek majd általánosan jellemzőek.

 A MINOX HG távcsövek optikai csúcsteljesítményhez tartozik az optikai felületeket fedő, látható fény hullámhossz tartományokhoz illeszkedő, 21 rétegből álló M* bevonat, amely lehetővé teszi az igen hatékony, 92 %-os fényáteresztő-képességet jelentősen javítva a brillanciát, a kontrasztot, részletgazdagságot és a színhűséget. A MINOX szakértők fejlesztése a távcső teljesen újszerű, belső tükröződés- és fényszóródás csökkentő bevonattal rendelkező, kiemelkedő kontraszt teljesítményt nyújtó optikai rendszere. A korrózió és a pára elleni megbízható, tartós védelmet szolgálja a távcső argon gáz töltése.

 További műszaki mérföldkő a tetőél-prizma MinoBright eljárással megvalósított tükrözése is. Az ezüst alapú tükröző bevonat 99,8 % hatékonysággal veri vissza a fényt a tükröző felületen. A HG típusoknál alkalmazott „Made in Germany” optikai üvegeket az Ernst Abbe által alapított Carl Zeiss Alapítvány cége, a mainzi SCHOTT AG készíti.

 A HG binokulárok nagyon könnyű kezelését a MINOX QCF rendszer teszi lehetővé. A fókuszgyűrű egyetlen elfordításával történik a kép nagyon pontos élességállítása az igen közeli távolságtól egészen a végtelenig. A fókuszgyűrű skáláján a céltárgy távolsága is leolvasható, így a távcső egyben egy megbízható távmérő is.

 Mindezekkel a kiváló tulajdonságokkal és funkciókkal a MINOX HG 8,5x52 keresőtávcső mindössze 775 gramm súlyú, az egyik legkönnyebb csúcskategóriás távcső. A távcső tubus karcsú formája és gumi bevonata kiválóan illeszkedik a kéz természetes tartásához. A binokulár szokatlanul kis súlyát a repülőgép-gyártásnál alkalmazott magnézium ötvözettel érték el, amelynek lényegesen alacsonyabb a fajsúlya az alumíniuméhoz képest, ugyanakkor igen tartós anyag, a modern távcső-gyártás fontos része. Az okulár négy fokozatban, elfordítással kihúzható szemkagylóval rendelkezik nagyszerű szabadságot adva a pontos, egyéni igény szerint történő szemtávolság beállításhoz.

A MINOX HG távcsövekhez neoprén nyakpánt, hordtáska és lencsevédő sapkák is tartoznak.

* A Minox 30 év garanciát vállal, amennyiben a vásárlástól számított 30 napon belül a gyártó weboldalán a gyári számmal beregisztrálja a terméket.
Betekintési távolság: 19,4mm
Dioptria kompenzáció (dpt): +/-2
Elméleti szürkületi érték: 21
Frontlencse átmérő: 52mm
Gyári tartozékok: neoprén nyakpánt, hordtáska, lencsevédő kupakok
Gáztöltés: Argon
Jótállás: 2 év + Minox Comfort garancia*
Kilépő pupilla: 6,1mm
Legkisebb fókusztávolság: 3,5m
Élességállítás: központi élességállítás, belső fókuszálás
Állítható (visszatolható) szemkagyló: igen
Állványcsatlakozó: van, 1/4
Látómező 1000 méteren: 102m
Látószög: 5,8°
Méretek (HxSzxM) mm 176x133x58
Nagyítás, x 8,5
Prizmarendszer: tetőél, (roof)
Súly: 0,775 kg
Szemüveggel használható: igen
Váz anyaga: magnézium ötvözet
Vízállóság: 5 méterig
Üzemi hőmérséklet: -10°C - +50°C