Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett

Leica M Monochrom (Typ 246) fényképezőgép

Leica M Monochrom (Typ 246) fényképezőgép Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.346.000 Ft (1.847.244 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 10930
Gyártó: Leica
24MP-es monchrome képérzékelő
ISO 25.000
921.600 képpontos 3” kijelző
1080p full-HD videó-felvétel
Menny.:db

Kapcsolódó termékek

Leírás

Magasabb színvonalon

A világ első digitális fekete-fehér fényképezőgépének most kapható utódja a legrégebbi Leica hagyományokhoz hű külleme mellett a legújabb technológiákkal támogatja az újszerű látásmóddal készülő, páratlan színvonalú, korábban elképzelhetetlenül éles, tónusokban és fényekben gazdag felvételeket. Minden tekintetben úttörő. Egy igazi Leica!

Villámgyors funkciók

Páratlanul gyors a fekete-fehér fotózás: A Leica M Monochrome a színes felvételeket készítő típussal megegyezően a nagy teljesítményű Leica Maestro processzorral rendelkezik, amelynek és a 2 GB puffer memóriának köszönhetően nagyon gyorsan működik. A korábbi típushoz képest háromszor gyorsabb, kiemelkedő M-minőségű sorozatfelvételeket készíthetünk.
A memóriakártyára elmentett JPEG fájlok és a DNG formátumú RAW képek rögtön megnézhetők a kijelzőn.

Lássunk többet!

A Leica M Monochrome a 24 megapixeles, teljes formátumú képérzékelője révén a legragyogóbb fekete-fehér képminőséget nyújtja, ráadásul elődjénél háromszor gyorsabban. Mivel a szenzor csak fénymennyiségeket rögzít, a színes felvételekhez képest 100 százalékkal nagyobb élességű, kivételes felbontású és árnyalatterjedelmű; tónusokban rendkívül gazdag fotókat készíthetünk még magas érzékenységi beállításokkal is. A JPEG formátumú képek is kielégítik a professzionális igényeket.

Diszkrét gyönyörűség
A visszafogott formájú, erős felépítésű Leica M Monochrome minden szükséges funkciót nyújt, amely a praktikus fotózás során elengedhetetlen. A gyártásnál használt legkiválóbb minőségű, rendkívül tartós anyagok biztosítják, hogy a gép akár egy egész életen át működik. A kamera alsó és felső része erős sárgarézből, a váz pedig nagy szilárdságú magnézium ötvözetből készül. Ugyancsak nagy ellenálló képességű az LCD monitor karcálló, szinte törhetetlen zafírüvege. Mindössze ezekre van szüksége egy igazi Leica fényképezőgépnek.

 

Mintha fénnyel festették volna
Mivel a szenzor nem rendelkezik színes fényszűrőkkel, a képérzékelő felületére több fény jut. A nagyobb fénymennyiség tetszetősebb, tűéles és finom felbontású képeket eredményez ISO 25000 érzékenységig. A magas érzékenységi beállításokkal készülő fotók az analóg fekete-fehér képekre emlékeztető, finoman strukturált szemcsézettel rendelkeznek. Az igen alacsony jelzaj, a világos kereső és távmérő, a bemozdulásmentes kioldó, valamint a fényerős objektívek együttese az adott fényben történő fotózás teljesen új távlatát jelenti.

RAGNAR AXELSSON – képminőség ISO 12500 érzékenységnél
dátum: 2015. április, formátum: JPEG (16,79 MB) LETÖLTÉS 

Kontraszt alkotó módon
Kifejezetten a Leica M Monochrome géphez készített sárga, zöld és narancs felvételi fényszűrők a színeket különös módon alakítják át szürke árnyalatokká, így a fények és a kontraszt egyéni látásmódnak megfelelő ábrázolást nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy az adott fényszűrő színéhez közelálló színárnyalatok a képen világosabbak, az ellentétesek pedig sötétebbek lesznek. Ezek a hatások szokatlan hangulatú tájkép-, portré- és más jellegű fotókat eredményeznek. Ugyanakkor a többszörös bevonat csökkenti a tükröződést és fokozza a fényáteresztést a képsarkok sötétedése nélkül.

Teljes látványbeállítás élőképpel

A nagy felbontású, 921.600 képpontos 3” kijelző monitor élőképe a kompozíció, a képkeret, az élesség és a mélységélesség teljes beállítását szolgálja. Az élőkép még két élességállítási funkciót nyújt. Az élőkép zoom tízszeresére nagyítja a fotótéma részletét, így sokkal könnyebb a pontos beállítás. A kijelölő fókuszálási funkció színesen jelöli az éppen éles fotótéma széleit. A végeredmény ugyanaz, mindkettővel kivételesen éles képeket készíthetünk.

M-minőségű mozgóképek
Videó felvételek gombnyomásra: A Leica M Monochrome egy külön kioldóval indítja az 1080p full-HD formátumú felvételeket. Adapter segítségével a legendás R-objektívek minden funkciójukkal együtt használhatók a videó üzemmódhoz. Az adapterből és sztereó mikrofonból álló, külön kapható Leica mikrofon adapter készlettel tökéletes a hangrögzítés.

A kamera be- és kikapcsolása: A gép tetején lévő főkapcsolóval történik. Külön beállítással a gép 2, 5 vagy 10 perc üzemmentes állapot után önműködően kikapcsol, majd a kioldógomb érintésével újra üzemkész lesz.
A kereső képhatár-vonalai: Az objektívek csatlakoztatásakor önműködően 35 – 135, 28 – 90 és 50 – 75 mm fókusztávolságú objektívekhez tartozó képhatár-vonal párok jelennek meg a keresőben. A képhatár-vonal színe (vörös vagy fehér) a menüben választható ki.
A kereső nagyítása: 0,68x (valamennyi objektívnél)
A keresőkép és a felvételi képmező egyezősége: A 2 méterre beállított távolságnál a kereső képhatár-vonalai által jelölt terület teljesen megegyezik a képérzékelő mintegy 23,9 x 35,8 mm-es méretével. Végtelen beállításnál fókusztávolságtól függően (28 mm-nél +7,3%, 135 mm-nél +18%) nagyobb képet
A képkereső felépítése: nagy, világos, képhatár-vonalakkal rendelkező, önműködő parallaxis-kiegyenlítős optikai kereső
A távmérő effektív bázistávolsága: 47,1 mm (a mechanikai bázistávolság: 69,25 mm x a kereső nagyításával: 0,68x)
Akkumulátor töltő: Bemenet: 100-240 V AC, 50/60 Hz automatikus kiválasztással vagy 12 V DC 1,3 A. Kimenet: DC 7,4 V, 1000 mA. Model No. BC-SCL2. Gyártó: Guangdong PISEN Electronics Co., Ltd., Kína.
Alkalmazott anyagok: A fém váz váz magnézium ötvözetét műbőr borítja. A sárgarézből készült alap- és fedlap fekete krómozott felületű.
Csatlakozások: ISO középérintkezős (vaku) papucs, csatlakozó felületek kiegészítőkhöz és a többfunkciós „M” markolathoz
Energia ellátás: 1 lítium-ion akkumulátorral (7,4 V, 1800 mAh). A zár nyitott állapotában (szenzor tisztításkor) az akkumulátor kapacitását a felső kijelző mutatja. Az alacsony kapacitásra hangjelzés hívja fel a figyelmet. Az akkumulátor legnagyobb töltési áramerőssé
Expozíció módja: automatikus záridővel manuális fényrekesz előválasztással (aperture priority A) vagy a záridő és a fényrekesz manuális beállítással
Felbontás: DNG™: 5976 × 3992 (24 megapixel), JPEG: 5952 × 3968 (24 megapixel), 4256 × 2832 (12 megapixel), 2976× 17984 (6 megapixel), 1600 × 1072 (1,7 megapixel). Videó felvételeknél: 720 p, 1080 p
Fénymérés elve és módja: A mérés a zárszerkezet első lamellájáról a mérőcellára vetődő fény mennyisége alapján, spot, középsúlyozott és többmezős módon történik.
Fénymérés tartománya: ISO 320-ig (szobahőmérsékletnél és normál relatív páratartalomnál): EV 0 értéktől (1,0 fényrekesz) EV 20 értékig (32 fényrekesz). A keresőben bal oldalon villogó LED háromszög a munkatartományon aluli fényértéket jelzi.
Fénymérés: objektíven keresztüli fénymérés (TTL) különböző fényrekesszel, középsúlyozott TTL vaku fénymérés SCA-3000/2 szabványos vakukkal
Fényérzékenység tartomány: ISO 320 és ISO 25000 között, 1/3 ISO fokozatonként, automatikus vagy manuális módon állítható
GPS: Opcionális. Csak a csatlakoztatott multifunkcionális markolattal működik. Az országonkénti jogi szabályozás miatt nem minden országban érhető el. A GPS paraméterek a képfájlok EXIF adataiba kerülnek.
Helyzetjelzés: A mérés 3 szintű gyorsulásmérő-szenzorral történik. Mérési adatok: a keresztirányú és a hosszúsági tengelyhez képest ± 90°. A mérés pontossága: ?1° 0-40°C (32-104°F) hőmérsékletnél. Vízszint jelzés látható a monitoron.
Kamera kategória: kompakt digitális távmérős fényképezőgép fekete-fehér felvételeket rögzítő képérzékelővel
Kijelzések a gép hátulján: Az élőképet és a felvételek karcmentes, igen nagy keménységű zafír kristály üveggel fedett, 16 millió képpontos 3” TFT LCD kijelző mutatja 921.600 képponttal, mintegy 100%-os képmező-fedettséggel, 170°-os betekintési szöggel.
Kijelzések a keresőben: négy számjegyű digitális kijelzés, alsó és felső értékhatáron túli adatok jelzése pontokkal
Kompatibilitás: Windows® Vista® SP2 / 7®/ 8®; Mac® OS X (10.5 vagy újabb).
Képfájlok formátumai: DNG™ (tömörített vagy tömörítés nélküli RAW fájlok), JPEG
Képfájlok méretei: DNG: kb. 20 és 30 Mbyte között (tömörített), 34,5 Mbyte (tömörítés nélkül) JPEG: a felbontástól és a kép tartalmától függő
Képformátum és képérzékelő: mintegy 23,9 x 35,8 milliméteres (az analóg Leica M típusoknak megfelelő formátumú) fekete-fehér szenzor színes és low-pass fényszűrők nélkül
Képhatár-keret kapcsoló: A világos képhatár-vonal párokat manuálisan is bármikor át lehet váltani például a komponáláshoz.
Állvány csatlakozás: ?", (? DIN) a kamera vázba aljába épített, rozsdamentes acél menet
Memória tárolás: SD kártyákkal 2 GB-ig, SDHC kártyákkal 32 GB-ig, SDXC kártyákkal
Menü nyelvei: német, angol, francia, spanyol, olasz, japán, hagyományos kínai, egyszerűsített kínai, orosz, koreai
Mikrofon: megfelelő adapterrel monó és sztereó mikrofon, a felvétel közben automatikus és manuális modulációváltás vagy fix „koncert” beállítás
Működési hőmérséklet: A készülék 0°C és 40°C (32° és 104°F) közötti környezeti hőmérsékletnél működik biztonságosan és rendeltetésszerűen.
Méretek (hosszúság x magasság x mélység): kb. 138,6 x 42 x 80 mm (5,45” x 1,65” x 3,15”)
Önkioldó: Opcionális késleltetés: 2 másodperc (rekesz előválasztásnál és manuális módban) vagy 12 mp, a menüben állítható be. Az önkioldó működését a kamera elején villogó LED és a monitor jelzése mutatja.
Objektív csatlakozás: Leica M bajonett 6-érzékelős csatlakozással
Objektív rendszer: Leica M objektívek 16 és 135 mm közötti gyújtótávolsággal
Okulár korrekció: A szemlencse -0,5 dioptria beállítású. A szemlencsére helyezhető -3 és +3 dioptria közötti korrekciós lencsék kaphatók.
Parallaxis kiegyenlítés: A kereső és az objektív optikai tengelyei közötti vízszintes és függőleges eltérések a távolság beállításakor önműködően kiegyenlítődnek oly módon, hogy a keresőben a képhatár-vonalak helyzete egybeesik az objektív képmezőjével.
Puffer memória: 2 GB / 30 képes sorozatfelvétel
Rendelési szám: 10930
Súly (akkumulátorral együtt): Mintegy 680 gramm
Sorozatfelvételek: kb. 3 kép/másodperc, mintegy 30 kép/sorozat
Tartozékok Li-ion Akkumulátor, 100-240 V akkumulátor töltő EU és USA hálózati kábellel (egyes export piacokon különböző), 12V töltő kábel, hordszíj, kiegészítők csatlakozójához fedél, vázsapka, Adobe® Photoshop® Lightroom® liszensz
Termék megnevezés: Leica M Monochrom (Typ 246)
Távmérő: A kereső közepén az osztottképes távmérő mezője nagy felületű és világos.
Vaku csatlakozás: Közép- és vezérlőérintkezős kiegészítő (vaku) csatlakozóval vagy SCA adapterrel
Vaku fényerő korrekció: a vaku fényereje ± 3 1/3 EV tartományban 1/3 fényértékenként a menüben vagy a Leica rendszervakuk használatakor korrigálható
Vaku fénymérés érzékelője: kamerába épített két darab, fénygyűjtőlencsés szilikon fotodióda
Vaku fénymérés: SCA-3502-M5 adapterrel vagy SCA-3000 sztenderd vakuval, például: Leica SF 26, mérés középsúlyos TTL elővillantással
Vaku készenlét jelzése: A vaku készenlétét a keresőben lévő LED vaku szimbólum mutatja.
Vakuszinkron: villám jel: 1/180 s, ennél hosszabb zársebesség is alkalmazható, HSS kompatibilis Leica rendszervaku használatakor automatikus TTL üzemmód váltás
Videó képsebesség: 24 fps, 25 fps
Záridők: Rekesz előválasztásnál (A): 60 és 1/4000 másodperc között fokozatmentesen, manuális beállításnál: 8 és 1/4000 mp között félértékenként. „B” beállítás: hosszú idős expozíció legfeljebb 60 másodpercig. Az önkioldóval összefüggő „T” funkció: a kioldógom
Zárszerkezet erőforrása: beépített motor alacsony zajszinttel
Zárszerkezet kioldógombja: Egyenkénti felvételeknél két lépés: 1. a fénymérés aktiválása és az expozíciós adatok rögzítése (fényrekesz előválasztásnál), 2. exponálás. A kamerán sztenderd kioldózsinór csatlakozás van.
Zárszerkezet: függőleges lefutású fémlamellás redőnyzár