Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pulsar Helion 2 XQ50F hőkamera

Pulsar
970.000 Ft (763.780 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Hitelajánlatok
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: PUL77397
- 50 mm fókusztávolságú objektív
384x288-as érzékelő felbontás
4.5 - 18-szoros nagyítás (4.1-szeres optikai, 2 - 4-szeres digitális)
- észlelési távolság: 1800 m 
A vadászati célú használat szabályai ITT!
 
970.000 Ft (763.780 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Hitelajánlatok

Hasznos kiegészítők

Leírás

Magyarországon és az EU egyes országaiban az éjjellátó és hőkamera termékek vadászati célú használata korlátozott, a szálkereszttel rendelkező, és/vagy célzásra alkalmas eszközök használata tiltott. Kérjük tájékozódjon az adott országban érvényes szabályozásról és kövesse annak változásait.

Pulsar Helion 2 XQ F hőkamerák nagyítása digitálisan az alap (optikai) nagyítás négyszeresére növelhető. Az 50-es modell rendelkezik a legnagyobb nagyítással (4,5x-18x), így ha távoli tárgyakat szeretnénk megfigyelni, akkor ez a modell lesz a megfelelő választás, azonban 100 méter alatti távolságokon (pl. vadászati felhasználásban szórón) figyelembe kell venni, hogy a rendkívüli részletességet csak a látómező csökkenése árán tudja előállítani.

A Helion hőkamerák első szériájának újítása volt, hogy a kamera házán egy hőelvezető felületet alakítottak ki. Ennek köszönhetően az érzékelő nem melegszik és a kalibrálás is kisebb zajjal jár.

Érzékelője 384x288 pixel felbontásúKépfrissítése 50 Hz, aminek köszönhetően a gyorsan mozgó tárgyak is könnyedén, folyamatos, akadásmentes képpel követhetőek.

Az AMOLED kijelző kiváló kontraszttal és kis fogyasztással rendelkezik. Élesebb, kontrasztosabb az LCD-nél és akár -25°C-os hőmérsékleten is jól használhatók. A kép változatlanul kiváló marad fagypont feletti hőmérséklet mellett is. A kijelző igény szerint használat közben ki- és bekapcsolható, így elkerülhetővé válik a fény kiszűrődése, a készülékből. Ilyenkor csak a kijelző kapcsol ki és nem kell megvárni, hogy a rendszer újra betöltsön, ha vissza akarjuk kapcsolni.

A hőkamera kalibrációja történhet automatikusan, félautomata, vagy manuális módon - ahogy a felhasználónak a legkényelmesebb.

Az optimális megfigyelést tovább segíti, hogy 3 üzemmódból választható ki az adott terepen legmegfelelőbb képalkotás. A három üzemmód az adott megfigyelési körülmények között a legjobb képet adja. Ezek: „Rock” (sziklás terep) magas kontraszttal, „Forest” (erdő) alacsony kontraszttal és „Identification” (felismerés) a magasabb hőmérsékletű részletek megfigyelésére beállítva.

A megfigyelési célnak és a terepviszonyoknak megfelelően, 8 színmódból választhat a felhasználó.

A készülék rendelkezik digitális távolságbecslő funkcióval a céltárgy méretének ismerete alapján (nyúl, vaddisznó, gímszarvas méretéhez viszonyítva).

A Helion készülékek gyorscsatlakozású 6,4 Ah-s IPS7 akkumulátorral érkeznek, melyekkel több mint 8 órán keresztül üzemelnek. Igény esetén kiegészítő 12,8 Ah-s IPS14 akkumulátor is megvásárolható hozzájuk. Micro USB porton keresztül külső táp (pl.: power bank) is adható a készüléknek.

Teljes mértékben vízálló (IPX7). Egy méteres vízmélységig meríthető 30 percen keresztül, így esőben is nyugodtan használható, illetve akkor sem ázik be, ha véletlenül vízbe ejtik.

A hőkamera kezelése egyszerű, úgy tervezték, hogy a legfontosabb funkciók egyetlen gombnyomással elérhetőek legyenek. A készülékhez távirányító is vásárolható (nem tartozék!) melyen szintén helyet kaptak a legfontosabb funkciók.

Beépített képrögzítő egység segítségével videó és állóképek rögzíthetőek vele, melyek USB kábelen, vagy WIFI kapcsolaton keresztül továbbíthatóak más eszközökre.  A 16 GB-os belső memóriára körülbelül 5 óra videófelvételt, vagy 100.000 db állóképet rögzíthet (mp4/jpg, 1024x768).

Android és iOS alkalmazással (Stream Vision) a kamera képét élőben követhetjük és rögzíthetjük mobil eszközökön. Az alkalmazással bizonyos beállításokat is módosíthatunk és a kamera szofverét is frissíthetjük majd a jövőben. 

Az éjjellátókat és hőkamerákat hivatásos vadászoknak ajánljuk munkaköri feladataik ellátásához! A törvény rendelkezése szerint elektronikus optikai eszköz vadászaton való használata a vadászat rendje megsértésének minősül.

Válassza a megbízhatóságot, válassza a Leitz-Hungaria-t!

Paraméterek

Objektív rendszer 50mm F1.0
Nagyítás (alap) 4.5x
Digitális zoom 2x, 4x
Legkisebb nagyítás 4.5x
Legnagyobb nagyítás 18x
Szenzor 384x288 hűtetlen mikrobolométer 17µm pixelmérettel, NETD<40 mK
Kijelző 1024x768 AMOLED
Adat tárolás 16 GB beépített
Energiaellátás újratölthető Li-Ion (IPS7)
Csatlakozók USB-C
Észlelési távolság emberalak: 1800m (1.7x0.5m)
Betekintési távolság 15 mm
Felépítés Egyszemes kereső
Képfrissítés 50 Hz
Kijelző szín üzemmódok 8 üzemmód
Látómező 13m / 100m
Látószög 7.5x5.6°
Legkisebb fókusztávolság 5m
Üzemidő több mint 8 óra
Támogatott fénykép felbontások 1024x768 .jpg
Támogatott videó felbontások 1024x768 .mp4
Vízállóság IPX7
Anyaghasználat magnézium ház
Működési / tárolási hőmérséklet - 25 … +50
Méretek 226x55x58mm
Tartozékok Helion hőkamera, IPS7 akku csomag, akkumulátor hálózati töltő, USB-C kábel, hordozótok, csuklószíj, használati útmutató, lencsetisztító, garancialevél
Szín fekete
Egyéb tulajdonságok Stream Vision App iOs és Android mobiltelefonos képmegosztáshoz a beépített WiFi segítségével, beépített kép és hangrögzítés, hibás pixel javító funkció,
Tömeg 500g
Jótállás Gyártó által vállalt garancia: 3 év, az akkumulátorra 1 év. Egységár függő fogyasztói jótállás: 10.001 Ft - 100.000 Ft - 12 hónap. 100.001 Ft - 250.000 Ft - 24 hónap, 250.001 Ft-tól: 36 hónap. Fogyasztónak NEM minősülő személyek (például, de nem kizárólag Gazdálkodó Szervezetek) számára: 6 hónap kellékszavatosság.