Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett

Leica S fényképezőgép (Typ 007)

Leica S fényképezőgép (Typ 007) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
5.860.000 Ft (4.614.173 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 10804
Gyártó: Leica
37.5 MP
ISO 12.500
elődjénél négyszer gyorsabb Maestro II processzor
2 GB puffer memória
30 x 45 milliméteres képérzékelő
Cine-4K videó
Menny.:db

Leírás

Gyorsaság 

Az elődjénél négyszer gyorsabb Maestro II processzor kifejezetten a Leica cég részére készült az új Leica S fényképezőgéphez. Minden elektronikai elemét a leggyorsabb adatátvitelhez tervezték. A korszerűbb zajcsökkentéssel rendelkező processzor segítségével a kamera rögtön reagál a műveleteke, beállításokra. A sorozatfelvételek sebessége 3,5 kép/másodperc, ez új rekord a középformátum kategóriában. Ezt a teljesítményt 7500 digitális-analóg átalakító és a 2 GB puffer memória teszi lehetővé.


Leica Pro Formátum 

Tapasztaljuk meg a tökéletességet még a legapróbb részletekben is! Az új Leica S fényképezőgép az S-Rendszer valamennyi jól bevált minőségi jellemzőivel bír, legfőképpen az innovatív 30 x 45 milliméteres, Leica Pro Formátumú Leica Max CMOS képérzékelővel. A szenzor felülete a 35 mm-es géphez képest több mint 50%-kal nagyobb. A Leica Pro Formátum a képminőség és a kreatív funkciók kiváló egyensúlyát nyújtja. Elég nagy felületű ahhoz, hogy a 35 mm-es formátumhoz viszonyítva jelentősen jobb minőséget és csekélyebb mélységélességet biztosítson; a hagyományos középformátumú fotózásnál még sokrétűbb fotográfiai feladatokra alkalmas.

Mozifilm képminőség 

A Cine-4k sztenderddel az új Leica S olyan videó képminőséget ad, amellyel egyszerűen nem találkozunk más kameránál. A szenzor teljes, 45 milliméteres szélességével készülnek a full-HD videó felvételek. Mindez a Leica S-Rendszer objektívjeivel együtt olyan egyedi mozgókép-hatást jelent, amely még az elhivatott filmesek szívét is megdobbantja. Az új Leica S videó felvételei a Leica állóképekre jellemző, szelektív élességbeállítással létrejövő bokeh-hatással valósággal megragadják a nézőt.

Ergonómia

A kevesebb több! Engedjük, hogy érzéseink és a Leica intuitív kezelési koncepciója kalauzoljon minket. Az újszerű kattanótárcsa és az öt irányú vezérlő kapcsoló a szükséges beállítások gyors és egyszerű elérését szolgálja. A kamera kompakt kialakítása, kedvezően kiegyenlített súlyeloszlása, kis súlya és az ergonomikus markolata még könnyebbé teszi munkánkat.

Élőkép és fotózás csatlakoztatott üzemmódban 

Minden ellenőrzésünk alatt van: A Leica S kiemelkedően nagy méretű, extra fényerős keresője tökéletes látómezőt nyújt a képek komponálásához és az élesség pontos beállításához, illetve megítéléséhez. Az expozíció-szimulációs funkcióval, az élességi terület kijelzéssel és a keresőmező részletének kinagyításával teljesen és folyamatosan figyelhetjük a keresőképet. A Leica Image Shuttle 3.0 szoftver segítségével az új Leica S az extra gyors USB 3.0 interfésszel eszközök közötti összeköttetéssel történő felvételezést is támogat. Az 5 méter hosszú, Lemo aktív USB 3.0 kábel igen rugalmas dinamikájú, folyamatosan megbízható adatátvitelt tesz lehetővé.

Autofókusz 

Újszerű, mozgalmas élményben van részünk. Az új Leica S továbbfejlesztett prediktív autofókusz rendszere egy lépéssel előbb jár: elemzi a fotótéma mozgását, és kiszámítja, hogy milyen távolságra mozdul el az expozíció pillanatában. Az élességállítás korrekciója a másodperc töredéke alatt lehetséges. Az elbűvölő képminőség és a nagy felvételi sebesség kombinációja új távlatokat nyit a mozgalmas felvételtechnika területén.

Kiváló anyagok – tartós minőség 

Újszerű megbízhatóság: A Leica S nagy szilárdságú és rendkívül ellenálló magnézium ötvözet váza legalább annyira erős, mint a kijelző monitor karcálló Corning®Gorilla®Glass védőüvege. A gép bajonett objektív-csatlakozója elsőként készül rozsdamentes acélból a legnagyobb tartósság és hosszú élettartam érdekében még a mostoha körülmények közötti, gyakori objektív cserékkel is. Az új Leica S többi részei is kivételesen robusztusak; a sok szigetelésnek köszönhetően tökéletesen védettek a környezeti behatásoktól, például a portól és egyéb szennyeződésektől.

Csatlakozások 

A Leica S App segítségével iPhone vagy iPad eszközünkről kényelmesen, vezeték nélkül vezérelhetjük a Leica S minden fontos funkcióiját és beállítását. A mobil készülékünk monitorja távvezérlő kijelzőként használható. Például: az élőképbe egyszerűen belezoomolhatunk, érintéssel a kívánt képrészre irányíthatjuk figyelmünket, vagy akár a képeket megoszthatjuk barátainkkal, ügyfeleinkkel is. Az új Leica S jelenleg az egyetlen profi SLR kamera, amely GPS modullal a felvételeket opcionálisan geo-címkével látja el. Ez lehetővé teszi a felvétel helyének, idejének, időzónájának mentését minden képfájl EXIF adatainál.


A csomag részei: kamera váz, Leica S BP-PRO1 akkumulátor, Leica gyorstöltő S ( EU, UK, US, autó csatlakozókkal), Leica hordszíj S, Leica okulár sapka S, Leica vázsapka S, Lemo® USB 3.0 kábel S, Lemo® vakuszinkron kábel S.
AF rögzítés: kioldógomb, vezérlőbot
AF üzemmódok: autofókusz (AF) egyszeri beállítással, prediktív AF folyamatosan, manuális beavatkozás
Ajánlott szoftverek: Adobe® Photoshop® Lightroom® és Leica Image Shuttle 3.0
Akkumulátor töltő: Leica gyorstöltő S, bemenet: 100-240 V AC, 50/60Hz, 12/24 V DC, kimenet: 4,2 V DC, 800 mA és Leica Professional töltő S
Akkumulátor: tölthető lítium-ion akkumulátor 7,3 V, 2850 mAh
Anyagok: magnézium váz csúszásgátló gumírozással, magnézium fedlap, alumínium talprész, rozsdamentes acél bajonett és vezérlő elemek
Audió: audió adapter (audió be, audió ki, időkódolás)
Csatlakozás: Lemo® vakupapucs közép- és funkció érintkezőkkel
Dinamikus tartomány: legfeljebb 15 fényérték
Dioptria kompenzáció: -3 és +1 dioptria között
Dátum/idő: GPS automatikus vagy manuális idő és dátum adatokkal
Egyebek: Leica multifunkciós markolat S, Leica csuklópánt S, Leica professzionális akkutöltő S, ÚJ: Leica AC-Adapter S, Leica System táska S, Leica HDMI kábel S, Leica hajszálrács képmező lencse S, Leica mikroprizmás képmező lencse S, Leica sztenderd képmező
Expozíció kompenzáció: ± 3 fényérték (fél érték fokozatonként)
Expozíció szimuláció: igen
Expozíciós üzemmódok: P (teljes automatika manuális beavatkozással), T (zársebesség előválasztás), A (fényrekesz előválasztás), M (manuális)
Fehéregyensúly: napfény, felhős, árnyék, műfény, HMI, fénycső-meleg, fénycső-hideg, vaku, szürke tábla, élőkép szürke tábla, automatikus, színhőmérséklet (Kelvin)
Felbontás: 921.600 képpont
Felső kijelző: fekete-fehér kijelző
Felvételi sebesség: Legfeljebb 3,5 kép/mp
Firmware frissítés: memória kártyáról
Fájl méretek: DNG veszteség nélküli tömörítéssel: mintegy 42 MB, JPEG: mintegy 1 MB–16 MB (a kép jellegétől és a felbontástól függően)
Fájlformátum: MOV (Motzi JPEG)
Fénymérés módja: többmezős, középsúlyozott, spot (AF mezőhöz rendelve)
Fénymérés tartománya: pontmérésnél: (spot, ISO100, f=2,5) +2,7 és +20 fényérték (EV) közötti tartományban többmezős és középsúlyozott méréseknél: +1,2 és +20 (EV) közötti tartományban
Fénymérés üzemmódjai: többmezős (5 mező), középsúlyozott, pontmérés (spot, 3.5 %)
Fénymérés: manuális/automatikus
Fényérzékenység (ISO): ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800, ISO 1600, ISO 3200, ISO 6400, ISO 12500, automatikus ISO
GPS: igen
Hang bemenet: beépített sztereó mikrofon, 48 kHz, 16 bit
Hang kimenet: audió bemenet (3,5mm jack aljzat), audió kimenet (3,5mm jack aljzat) Leica S.audió adapterrel
Hangvezérlés: manuális/automatikus
HDMI: HDMI type C
Hálózati adapter: Leica AC-adapter S Leica S (Typ 007) kamerához, külön kapható
Hátsó kijelző: 3" világos TFT LCD
Időkódolás: beépített
Információk a keresőben: vízszint, záridő, fénymérés módja, fényrekesz, vaku státusz, expozíció kompenzáció, vakuszinkron jelző, élesség jelző, hátralévő felvételek száma (memória kártyától függően), puffer memória, figyelmeztetések, ISO
IR fényszűrő: a szenzor felületén
JPEG színtér: sRGB/Adobe® RGB/ECI RGB 2.0
Kamera kategória: digitális középformátumú SLR fényképezőgép
Kamera: Leica S (Typ 007)
Keresőkép nagyítása: 0,87 (70 mm, végtelen, 0 dioptria)
Keresőkép pontossága: mintegy 98 %
Kijelzőkép pontossága: 100%
Kioldó kábel: Lemo® kioldó kábel
Képarány: 2:3
Képfájl formátumok: DNG veszteség nélküli tömörítéssel, JPEG 37,5 MP, 9,3 MP, 2,3 MP, DNG+JPEG
Képmezőlencsék: cserélhető, sztenderd AF kereszttel és spot mezővel (géphez jár), opcionális: hajszálrácsos, mikroprozmás képmezőlencsék
Képpontok mérete: 6 ?m
Képsebesség: legfeljebb 60 kép/mp
Környezeti hőmérséklet/páratartalom: 0 és +45° C és15 %–80 % relatív páratartalom között
Élességi pont rögzítése: kioldógombbal, vezérlőbottal
Élességállítás módja: manuális, AF érzékelés helye beállítható
Állvány csatlakozás: 1/4" és 3/8" csavarmenet elfordulásgátló csapokkal
Lowpass fényszűrő: nincs (a maximális részletgazdagság érdekében)
Látószög: 170°
Manuális fókuszálás: objektíven keresztül
Markolat: multifunkciós S-markolat
Megjelenítés: teljes kép, hisztogram kiemeléssel, éles képrészek jelölése, képinformációk
Memóriatárolás: SD (SDXC), CF (UDMA7), külső egység (pl. PC)
Menü nyelvei: angol, francia, német, spanyol, olasz, japán, hagyományos kínai, egyszerű kínai, orosz, koreai, portugál
Meta adatok: Copyright adatok a meta adatoknál
Moirée csökkentés: képszerkesztő szoftverrel (Adobe® Photoshop® Lightroom®)
Méret: 30 x 45 mm (Leica Pro Formátum)
Méretek (hosszúság x szélesség x magasság): 160 x 80 x 120 mm (6,3” x 3,15” x 4,72”)
Önkioldó: 2 vagy 12 mp önkioldó felcsapott tükörrel
Objektív csatlakozás: Leica S objektívekhez való Leica S bajonett
Por és cseppenő víz elleni szigetelés: igen
Puffer memória: DNG veszteség nélküli tömörítéssel legfeljebb 15 kép, JPEG korlátozás nélkül (memória kártyától, záridőtől és ISO érzékenységtől függően)
Rekesz sorozatok: 3 vagy 5 felvétel/sorozat 1/2, 1, 2, 3 fényértékenként (EV)
Súly: mintegy 1260 gramm (40,51 oz) akkumulátor nélkül
Sorozatfelvétel sebessége: Legfeljebb 3,5 kép/mp
Színmintavétel: 4:2:2
Színmélység: 16 bit képpontonként
Színtér: sRGB, 16 millió szín
Szorzótényező: 0,8 a 35 mm formátumhoz viszonyítva
Tükör felhajtott helyzetben: igen
Típus: pentaprizma, betekintés magas helyzetben, információk világító LCD-vel
USB: Lemo® USB 3.0 HiSpeed
Vaku: Leica SF58 vaku, Leica SF58 diffúzor
Vakuszinkron igen rövid záridőkkel: HSS funkció 1/4000 mp-ig (erre alkalmas külső vakuval)
Vakuszinkron indítása: nyíló vagy csukódó zárlamellára
Védőüveg: Corning®Gorilla®Glass üveg
Verziók: Leica Protection Plan gépváz (külön kapható), Leica Protection Plan objektív (külön kapható), Leica Protection Plan Vario objektív (külön kapható), Leica Protection Plan CS objektív (külön kapható).
Videó üzemmód: Full-HD teljes szenzor szélességgel. Cine 4k mozgókép Super 35 Window mód
Vízszint érzékenység: < 1° (0–40° C)
WiFi: beépített
WLAN: beépített, a kamera vezérlése és a kép megtekintése okostelefonnal vagy tablet iOS alkalmazással
X-vakuszinkron (központi zár) 1/1000 mp
X-vakuszinkron (redőnyzár) 1/125 mp
X-vakuszinkron: Lemo® vakuszinkron
Zárfunkció üzemmódok: egyes, folyamatos, szakaszos, 2 vagy 12 mp önkioldó felcsapott tükörrel
Záridők: 60 mp (ISO érzékenységtől függően) és 1/4000 mp között fél fokozatonként, hosszú záridő legfeljebb 60 mp
Zárszerkezet kioldása: kioldógombbal, két lépésben
Zárszerkezet: redőnyzár, központi zár (Leica S központi záras objektívekkel)