Hőkamera, Éjjellátó

Hőkamera   

Minőségi hőkamerát szeretne? Webáruházunk által forgalomba helyezett minőségi hőkameráink a legfejlettebb technikával rendelkeznek, figyelembe véve a felhasználók igényét és kérését.  
A hőkamera működési alapja, hogy érzékeli a hősugárzást, ami az emberi szem számára láthatatlan, tehát elektromágneses sugárzást bocsát ki. Ezt a sugárzást a hőkamera érzékelője képpé alakítja, illetve az energiákat színekben érzékeli. A vásárlók széles körben alkalmazzák a hőkamerát mégpedig: vadászok, természetvédők, barlangászok, járőrök, biztonságőrök, megbízható eszköze. Nincs olyan felhasználási terület, amire ne tudnánk felhasználni, ezt a praktikus és hasznos eszközt. A hőkamera nagy szerepet játszik a vadászok körében, ugyanis a készülék lehetővé teszi a vadak láthatóságát. A hőkamera piaca egyre bővül, a fejlődése és a terjedése ellenére, meglepő módon az eredeti katonai célú felhasználása kisebb méretben mutatkozik, mint a kereskedelmi. A választék olyan színes, hogy bátran kijelenthetjük, hogy az online üzletünkben biztosan megtalálja az igényeihez tökéletesen alkalmazkodó hőkamerát. Hőkamerával a terepet teljes sötétségben is megfigyelhetjük, pontosan végezhetünk követést ködben, igen magas páratartalomnál, sötétedés után. Egy nagyon fontos tulajdonság, hogy a hőkamera bárhol bármikor elérhető, másodpercek alatt csatlakoztatható az okos eszközre. Egy kompakt-mini hőkamera kiválasztásánál sok szempontot kell figyelembe vennünk, mint például: az észlelési távolságot, legkisebb-legnagyobb nagyítást, spektrális méréstartományt, szenzort, érzékenység állíthatóságát, tömeget, tartozékokat. Weboldalunk részletes tájékoztatást nyújt paraméterek illetően, hogy megkönnyítse a vásárlók döntését. Kiknek ajánljuk a mini, okos telefonra szerelhető kamerát? -Mindazoknak, akiknek munkájukból adódóan nélkülözhetetlen a hőkamera a terepfelderítéshez, sötétben való tevékenységhez, illetve a vadak nyomon követéséhez. Kijelenthetjük, hogy a hőkamera ötétben a legnagyobb segédeszköz.
A komfortos megfigyelés, egyik nagy előnye, hogy hosszú időn keresztül sem fáradunk el. A hőkamerák lehetővé teszik a gyorsan mozgó tárgyak folyamatos, akadásmentes megfigyelését. Így a legkisebb ágak, levelek, vagy az állatok végtagjai is kivételesen tisztán látszódnak bármely háttér esetén. A hőkamerát okostelefonhoz, vagy tablethez csatlakoztatva pillanatok alatt videót oszthatunk meg akár a Youtube-on is. A videók mellett természetesen hangot is rögzít. Tápegységét tekintve a hőkamerák tölthetőek, valamint gyorsan cserélhető IPS5 akkumulátorral hozzák forgalomba. A hőkamera üzemeltetése és karbantartása egyszerű, használatuk nem bonyolult, ugyanakkor rendkívül megkönnyítik az éjszakai munkát, illetve a vadászatot. 

Ahhoz, hogy a sötétben, gyenge fényben, vagy nehézkes látási körélmények között jól, illetve értékelhetően lássunk, elengedhetetlen a kép „feljavítása". Ez azt jelenti, hogy a megfigyeléshez elengedhetetlen képi elemeket elég világosan, kontrasztosan, részletgazdagon kell érzékelnünk úgy, hogy az esetleges mozgást, vagy állapot változást is nyomon tudjuk követni.

A hagyományos (nem digitális) éjjellátók az igen gyenge környezeti fényt az optikai rendszer (objektív) révén a fotókatódra juttatják, amely a fotonokat elektronokká alakítja át.  Az elektronokat különleges elektronikai eljárás gyorsítja fel és sokszorozza meg. Tulajdonképpen ekkor történik a „fényerősítés". Az elektronok ezután egy foszfor képernyőre kerülnek, ahol látható fotonokká alakulnak át. Ezt a sajátos színezetű képet látjuk a szemlencsén keresztül. Teljes sötétségben (főleg nyílt terepen) infravetőt (IRI) kell használni, amely az emberi szem által igen nehezen, vagy egyáltalán nem látható infravörös sugarakat bocsájt ki. Az infravető szürkületben, párás, ködös körülmények között is jelentősen növelheti az éjjellátó hatékonyságát. Fontos, hogy gondoskodjunk mind a frontlencse, mind az okulár lencse megfelelő beállításáról, mert csak így kapunk éles, részletgazdag képet. Mivel egy kis képernyő nagyított képét látjuk, érdemes tudni, hogy a közeli és távoli képelemeket nem az optikai távcsöveknél megszokott távlati érzékeléssel szemléljük.

Éjjellátó

Az éjjellátókat több kategóriába soroljuk, ezek a „generációk", például: 1. generáció (Gen1), 2. generáció (Gen2).

1. generációs éjjellátók: A természetjárók, vadászok, műkedvelő felfedezők körében az 1. generációs éjjellátók használatosak. Ezeknél a készülékeknél főként elektrosztatikusan fókuszált csövek végzik az erősítést a fény néhány ezerszeresére növelésével. Jó felbontás, dinamika és kontraszt jellemzik az első generációs típusokat.

2. generációs éjjellátók: A második generációs éjjellátóknál a fotókatód mögött egy különleges erősítő egység, a mikrocsatornás lemez (MCP) helyezkedik el. Ez igen sok, mikró méretű, párhuzamosan futó üvegcsőből áll és roppant hatékonyan képes az elektronok többszörözésére. Ezért adnak világosabb és élesebb képet ezek a típusok. Hivatalos szervek (például: bűnüldöző, katonai szervezetek) számára elengedhetetlen a Gen2 készülékek használata. A Gen1 készülékekhez viszonyítva lényegesen nagyobb jelerősítésre képesek, rövid felismerési távolságot biztosítanak a fontos részletek gyors és pontos azonosításával.

Az éjjellátók hatékonyságát (a kép világosságát, kontrasztját) - a Gen1, Gen2 kategóriákon kívül - az adott környezeti fény, valamint a levegőben lévő pára, köd, por mértéke is jelentősen befolyásolja. Nem mindegy, hogy teljes, vagy részleges holdállásnál, tiszta, vagy felhős, párás időben szemlélődünk. Az éjjellátók használatánál nem feltétlenül a megfigyelési távolság a legfontosabb, hanem az, hogy sötétben, vagy gyenge fényben kellő mértékben és módon lássunk.