Hasznos információk
2021.09.03 10:28

Grenke lízing

Grenke lízing

Grenkeleasing megoldások

Gazdálkodó szervezetek (cégek, egyéni vállalkozások, vadásztársaságok, egyesületek) számára kedvező, tervezhető, könnyen költségelhető és könyvelhető finanszírozási lehetőséget nyújt a lízing..

Miért ajánljuk?

 • partnerünk a nagy múltú GRENKE 
 • egy értékes eszköz használatba vonása nem köt le tőkét, annak terhe több évre elosztható
 • egyszerű a pénzügyi tervezhetőség (fix havi részletek 2-3 esetleg több éven keresztül)
 • a havi díj ÁFA-ja visszaigényelhető
 • a könyvelés számára csak egy költségszámla jön havonta, nem kell amortizálni
 • amíg egy megvásárolt eszköz az amortizáció szabályai miatt az első évben egy nyereséges cég számára társasági adó-fizetési kötelezettséget eredményez (hisz 100% kifizetés mellett csak kb. 20% amortizációs költség vonható le a nyereségből), addig a lízing esetében a cash-flow teher és a könyvelésben jelentkező költség pontosan ugyan annyi és ugyan akkor keletkezik!

Milyen előnyöket nyújt a lízing?

A vásárlással ellentétben, amelynél egy költségesebb áru használatát rendszerint hosszabb időre teszik, ezzel a megoldással az innovációs ciklusokat le lehet rövidíteni. A gazdálkodó korábban és gyorsabban be tud vezetni új termékeket, és így jobban tud reagálni a piac változó követelményeire. Ezáltal nagyobb technológiai és mindenekelőtt pénzügyi rugalmasság áll elő.  

A futamidő tekintetében – termékkörtől függően – 24 és 36 hónap között lehet választani. 
A lízingelt eszközt biztosítani szükséges, erre a finanszírozó költséghatékony és könnyen elérhető megoldást kínál.

Milyen típusú gazdasági társaságok vehetik igénybe a GRENKE lízing konstrukcióját?

A lízing különféle gazdálkodó szervezetek részére nyújt eszköz beszerzési lehetőséget, így cégek (Kft., Bt., részvénytársaság) mellett egyéni vállalkozások, önkormányzatok, vadásztársaságok is élhetnek ezzel a kedvező lehetőséggel.

Eszköz beszerzés menete tartós bérleti konstrukcióban

Az eszköz tartós bérlettel történő beszerzése és birtokba vétele a következő egyszerű módon zajlik.

A Leitz-Hungaria Kft. részére megküldött  megrendelésben a "GRENKE LÍZING" fizetési mód alapján elkészítjük a GRENKE rendszerében az igénylést, amely a szerződéskötést megelőző egyetlen lépés.

Ehhez a következő adatokra van szükség:

 • lízingelni kívánt termékek adatai (pl. hőkamera, éjjellátó, távcső, céltávcső, egyéb kiegészítők típusa, paraméterei)
 • a cég adatai (név, cím, adószám)
 • kapcsolattartó (tipikusan ügyvezető) adatai: név, telefonszám, e-mail cím
 • kívánt futamidő (24, vagy 36 hónap)
 • friss főkönyvi kivonat, aláírási címpéldány
 • kitöltött és aláírt „adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat” (a GDPR rendelkezések miatt van rá szükség - a szerződéskötés során készül)

Ezen adatokat a Leitz-Hungaria Kft. kizárólag a GRENKE rendszerében való igényrögzítéshez használja fel, és más számára természetesen nem adja ki.

 • A GRENKE a rögzített igénylés alapján elvégzi a szükséges bonitásvizsgálatot
 • pozitív bírálat esetén megküldi a szerződéscsomagot 
 • A szerződéskötést követően a GRENKE értesíti a Leitz-Hungaria Kft-t a termékek kiadhatóságáról, amely történhet személyesen szaküzletünkben, illetve postai úton is ki tudjuk szállítani az eszközöket egyeztetett címre, amely egy munkanapot vesz igénybe.

Ezt követően csupán a havidíj rendszeres fizetése van hátra, a termékek pedig máris kezdhetik kitermelni a befektetett összeget.

Aktuális díjtételek

24 hónap: 4,75%

36 hónap: 3,37%

Gyakori kérdések

A számlát a lízingcégtől vagy a kereskedéstől kapom? Hogyan él a garancia?

A kereskedés számlázza az eszközt a lízingcég számára, amely ezt követően lízingbe adja azt az Ügyfél számára. A szerződés szerint a lízing díjat a lízingcég állítja ki. Mindez természetesen a garanciás feltételeket nem befolyásolja, a lízingbe vevő jogosult garanciális igényével közvetlenül az Leitz-Hungaria Kft-t megkeresni.

Indikatív HUF alapú szerződéses kondíciók rövid leírása

A GRENKE által ajánlott konstrukció szerint a GRENKELEASING Magyarország Kft. megvásárolja a Megrendelő által kiválasztott eszközt, és - a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:409. § (1) bekezdése szerinti - pénzügyi lízingszerződés keretében adja a Megrendelő használatába.A megkötött lízingszerződésre a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény alapján a tartós bérletre vonatkozó könyvvezetési, nyilvántartási, elszámolási és beszámolási szabályok az irányadóak. A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) alkalmazása esetén a szerződés besorolását az irányadó számviteli standardokban megfogalmazott kritériumoknak megfelelően kell elvégezni. A szerződés egyebekben nem minősül a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény szerinti pénzügyi lízingnek, így a szerződés szerinti szolgáltatások nyújtásához nincs szükség hatósági engedélyre.