Hírek

Jól olvasod! Projektoros! Hogy ez miért fontos és hír értékű?

  • Az új Archer soha eddig nem látott távolságban tud koncentrált, tökéletes megvilágítást biztosítani.
  • Minden, ami kell és semmi, ami nem! Ugye ismered a projektoros autó-fényszóró technológiát, amikor nincs fényátmenet? Ahol a lámpa minden egyes fényt oda koncentrál, ahová kell, a tökéletes megvilágítás érdekében?

Január 6-án a Leica bemutatta az eddigi legfejlettebb, és legkompaktabb távmérős keresőtávcsövét, a Geovid Pro 32 modellt. Csiszoltak a távcsövön is, jóval kisebb és könnyebb, mint az eddigi Geovidek, és komolyabb lett a hozzá tartozó applikáció is.

Sokszor volt már erről szó a blogon, de nem elégszer. Megannyi hőkamera van a piacon, még Magyarországon is, de rengeteg az olyan külföldi termék, ami egy hazai garanciális háttérrel látszólag megszólalásig megegyező modell, de mégsem az. Sorra vesszük most ezeket a tisztánlátás kedvéért. Nem kívánok megmarni senkit különösebben, de a vásárlónak joga van ismerni a “feltételeket”.

A két évvel ezelőtti Heatlucky fűthető ruházat után lássuk miben különbözik a konkurencia, a Thermo Soles terméke.

Egy ideje már a boltokban az Infiray csúcskeresőjének 3. generációja, bár lassan trónfosztás is lesz, hiszen a Zoom modell még erre is rátesz egy lapáttal. De addig is, lássuk mit tud a ma már rendkívül kedvező áron kapható X-Eye E6 Pro V3.

Nem csak a kínai vállalat valaha volt legjobb keresőjéről rántjuk le most a leplet, de a vadászati célú hőkamerák közül is minden jel szerint a legfejlettebb, legkülönlegesebb modell érkezik hazánkba. Az Infiray Zoom olyat tud, amit eddig senki, ráadásul olyan kedvező áron, amit személy szerint álmomban nem gondoltam volna…ahogy azt sem, hogy ilyen hőkamerát valaha gyártani fognak.

Szériává érett az Infiray Cabin. A tenyérnyi méretű, cserélhető akkus kereső első változata a 19mm-es CBL19 volt, de immáron megérkezett a nagyobb nagyítású, 25mm-es CBL25 is.

A cég új belépőszintű keresőket, és high-end hőkamera céltávcsöveket mutatott be. Itt a jóárasított Infiray E3w és C2w, továbbá a csúcskategóriás Tube TH35 és Saim SCH50.

Kivételes alkalmam nyílt egy olyan akcióra, amire körülbelül azóta vártam, amióta vadászom (uszkve 25 éve): egy távcsőgyártó azonos nagyítású, azonos objektívű, de különböző árkategóriájú keresőinek az összevetése a legolcsóbbtól a legdrágábbig. Eljött az igazság pillanata, kiderül, hogy miben testesülnek meg a lépcsőfokok, ahogy haladunk felfelé árban!

Az UOVision 2021-es vadkamerái közül járt nálam két modell. Kezdjük a tesztet a középkategóriába sorolható felhős, képküldős típussal, a Compact LTE-vel.

Bemutatta az Infiray a nagyfelbontású E6 széria V3-as generációját. A hardver és szoftver egyaránt frissült: OLED kijelző, 25mK érzékenységű szenzor, és néhány új menüfunkció került a 3. generációs X-Eye-okba.

Sokan lettek mostanában Guide Track hőkamera tulajdonosok. Íme egy hiánypótló útmutató a kamerák optimális beállításához, hogy a maximumot hozzuk ki belőlük. Most a Vadász Blog leírásában összeszedve találtok segítséget a beállításokhoz.

Olyan hőkamerát mutatott be az Infiray, amit sokan hiányoltak. Hiányolták ezt a tartományt is, amit lefed. Hiányolták a fém házat, a cserélhető akkut, a “tenyérbemászó” méretet. Hát most megkapták egy aprócska, de kategóriájához képest meglepően nagy teljesítményű kereső formájában.

A Boly egyik csúcskameráját próbáltam ki. A kamera adott és kapott hideget-meleget, de csak elboldogultunk egymással a végére. 2 hónapot teszteltem a Boly Falcont, hogy kialakuljon a végleges vélemény.

Régóta szemeztem a csúcsminőséget képviselő Eberlestock hátizsákokkal a boltban, és végül rögtön kétfélét is kaptam, hogy bemutathassam Nektek. Komoly túrahátizsáknak tűnnek, és azok is, de ne ijedjünk meg tőlük, alakíthatóságuk, modularitásuk miatt hétköznapi, vadkározós használatban is hasznukat vehetjük éppúgy, mint egy magashegyi zergevadászaton. Örök, elnyűhetetlen darabok.

Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal, hogy alig vártam a Leica Calonoxok érkezését, kipróbálását. Megtudni, milyen az, amikor egy prémium távcsőgyártó szárnyai alá veszi az új technológiát. Azt kell mondjam nem csalódtam.

A Spypoint neve eddig csak a felhős vadkamera-megoldások emlegetése közben merült fel. Ugyanakkor a cégnek vannak remek, nem-képküldős vadkamerái is, ezeknek a csúcsa a FORCE-DARK modell, néhány egyedi megoldással, melyet jelen tesztünkben bemutatok.

A Minox magyarországi forgalmazójának jóvoltából jutott el szerkesztőségünkbe a kompakt méretű, BF 8 × 25 típusú látcső, amelyet gyártója amolyan outdoor mindenesként ajánl a minőségre és ár-érték arányra prioritásként tekintő vásárlóknak. Kipróbáltuk. Forrás: turistamagazin.hu

Ismerje meg a német gyártó minőségi távcsöveit!

Az utolsó öt perc az ami számít.

Az Infiray legnépszerűbb hőkamera keresője tavaly és tavalyelőtt a 35mm-es E3 Max volt, igazi mindenes. E kamera kapott ugyan utódot 2020-ban az E3 Max V2 formájában, de a valódi utóda jelen tesztünk alanya, a 12 µm-os, 25mm-es E3 Plus V2.

Az optoelektronikai eszközök termékevolúciójának elemzésekor, az éjjellátó vagy hőkamera rendszerű céltávcsövek és monokulárok esetében, a funkcionalitás fejlesztésére irányuló gyártói törekvések fedezhetők fel.

Megjelent az Infiray legújabb hőkamera céltávcső családja, a Tube, mely a hagyományos, tubusos céltávcsövekre még kézbe véve is megszólalásig hasonlít. 

Az új M10-R kamera innovatív szenzorfelépítésének köszönhetően a fotós mostantól még nagyobb felbontással és megdöbbentő fényérzékenységgel gazdálkodhat.

A Minox X-range távolságmérős távcső a kellő bizonyosság jegyében született. Kivételes 2800 méteres távolságmérési teljesítményével* és többszörös bevonatú ED lencséivel lenyűgöző képminőséget és biztos mérést nyújt minden szituációban. Akár lesből, akár egy hegyi vadászaton használva mindig a legpontosabb információkat szolgáltatja.

Ismerje meg a SiOnyx Aurora-t, az első és egyetlen teljesen színes éjjellátó kamerát!


Engedje magát meggyőzni, merüljön el az éjszaka átláthatóságában!

Már a tavaly év végi bemutatón szemet vetettem az Olight legújabb pipalámpa – fejlámpa modelljére, amit akkor még H2R Perun néven emlegettek.

 

Sajnos nem minden funkció került bele ami a prototípusban benne volt, de így is ígéretes modellnek tűnik. Ez a piac már eléggé telítve van, ráadásul elég jó pipalámpákkal. Az olcsóbb, Kínából beszerezhető modellek közül a Skilhunt H03 és újabban H04 modellek egészen jó ár/érték aránnyal rendelkeznek. Nekem viszont mióta megvan a Nitecore HC30, a Nitecore HC35 és az Armytek Wizard Pro, azóta csak porosodott itthon, erősen háttérbe szorult a Skilhunt. Rászántam magam az Olight Perun megvásárlására, mert a legfontosabb extra felszereltsége rettentően biztonságossá teszi a használatát ennek a viszonylag magas fényáramú modellnek is. Miről beszélek? A közelség szenzorról. És ez még nem minden, mert másban is egyedi lett!

Szűréssel csökkenthető a közösségek, munkahelyi kollektívák betegség okozta felbomlása, a közösségi tevékenység és a termelés megszűnése. A testhőmérséklet mérő hőkamerák és hőkamera állomások nagy segítséget nyújtanak gyorsszűréskor irodaházak, bankok, hipermarketek, pályaudvarok bejáratainál.

Az új évtized hajnalán a Leica Sport Optics nem egy, de egyenesen három teljesen új modellel rukkol elő. Ezek a Leica Geovid 3200.COM, a Leica PRS 5-30x56i és a Leica Rangemaster CRF 3500.COM. A németországi Wetzlar-ban található cég hű marad folyamatos fejlesztést, optimalizálást és innovációt célul kitűző alapelveihez, hiszen az igényes vadászoknak és sportlövőknek csak a legjobb lehet elég jó.

Szélesítsük kreativitásunk lehetőségeit!

Elérkeztünk a vadász szettek tesztjének általam birtokolt “királyához”, ami annyit jelent, hogy ez a könnyen beszerezhető vadászlámpák csúcsa hazánkban. Nyilván léteznek drágább és nagyobb hatótávval rendelkező lámpák is, de az Olight Javelot Pro minden bizonnyal kiemelkedik az átlagos elemlámpák közül. 

Egy érdeklődésnek induló látogatást tettem a Leitz Hungária Kft. Olight mintaboltjába, aminek az lett a vége, hogy nem távoztam üres kézzel. Célirányosan mentem megnézni az új taktikai csúcs lámpájukat, a Warrior X-et, mert nem hagyott nyugodni az újdonságnak számító rezgő merülés visszajelzés. Beszélgettünk, megtapiztam jó sok lámpát, és végül arra jutottam, hogy ha már prémium lámpát veszek akkor olyat szeretnék, ami a mindennapokban is hasznos, fogom is használni. A kiválasztott az OLIGHT S2R Baton II modell lett, ami mindenben megfelel egy EDC elemlámpa kívánalmainak. A TIR lencse kialakítása miatt rettentő rövid, az elődmodellhez képest is csökkent a hossza, van beépített töltés, Luminus SST40 LED-et használnak, ami szintén nem gyakori.

Új verzió és firmware frissítések az Ön Leica kamerájához