Fényképezőgép

Egy örök élményű eseményt, csak a legtökéletesebb fényképezőgéppel lehet megörökíteni. Tömérdek gyártó versenyzik, hogy elnyerjék a vásárlók bizalmát és elégedettségét. Célunkhoz legideálisabb fényképezőgép kiválasztása, nem egy napos feladat, különösen akkor, ha nem vagyunk szakemberei a fényképezőgépeknek. 

Tapasztalatlan vásárlók körében gyakran felmerülnek a következő kérdések:

  • Milyen digitális fényképezőgépet vegyek?
  • Mi az objektív?
  • Mi a különbség a digitális és az optikai zoom között? 
  • Mit jelent az ISO érték?-, mikor kell használni? 

 Webáruházunk oldalán részletesen tájékozódhat a digitális fényképezőgépek széles választékáról, melyben a főbb tulajdonságokról, paraméterekről, árakról kaphat pontos információt.

Szűkítse a modellválasztékot

Tegyük fel az első és legfontosabb kérdéseket, mielőtt megvásárolnánk a fényképezőgépet. Milyen célra szeretnék felhasználni a fényképezőgépet? Milyen képekre van szükségünk? Milyen gyakorisággal lenne használva? Mekkora az árkeret?  

Ha egy családi keresztelőt, ballagást, esküvőt szeretnénk megörökíteni, akkor a legfőbb feltétel, az-az hogy gyors, ám de logikus kezelhetőséget biztosítson az eszköz. A kompakt fényképezőgépek optimális választás lehetnek, amelyek nem cserélhető objektívvel rendelkeznek. Általános célokra a leggyakoribb 3-4-szeres optikai zoom megfelelő. A kompakt fényképezőgépek jellemzője, hogy kis tömegűek, ezért a hordozhatóság is könnyebb, ugyanakkor HD vagy Full HD videófelvételre is alkalmas.

Az úgynevezett bridge fényképezőgépeket leginkább haladó, rutinos fotósoknak ajánljuk, akiknek már nem idegen a beállítások kezelése. A bridge gép ugyan méretesebb, de kiváló minőségű képet készít. Elsősorban távoli fotózásra lettek kitalálva, azonban jóval drágábbak a kompakt társainál. Kínálatunkban széles választék várja Önt az optikák világában, különböző árfekvésekben.

Tökéletes kép- megapixel, szenzor, optika

Zömében elmondható, hogy azok, akik nem jártasak a fotózás világában, azt gondolják, hogy minél nagyobb számú megapixeles fényképezőgépet vásárolnak, annál jobb fotót tudnak készíteni. Ámde, ez nem így van, mert a megapixel voltaképpen a kép felbontását határozza meg. Az elsőrangú kép elkészítését több dolog határozza meg: szenzor, optika, szoftver, pixel minősége, illetve az objektív fényereje is rendkívül fontos.

Mielőtt fényképezőgépet tervezünk vásárolni, fontos tudnunk, hogy egy általános használatra, 5-6 megapixel is elegendő, viszont a 10-15 megapixel komolyabb felhasználásra alkalmas. Az általunk forgalomba helyezett Leica gépek, a csúcskategóriát képezik a fényképezőgépek világában, a megapixelek száma 12mp, illetve 60mp között vannak. Az objektív kialakítása és a gyártás során felhasznált anyagok minősége döntően befolyásolja az elkészült kép minőségét. Minden fényképezőgép más és más specifikálókkal rendelkezik, ha nagyon fontos szempont a maximális méret, valamint a kitűnő képminőség, lehetőleg a fix objektívek mellett döntsünk. 

ISO érték- avagy tökéletes kép, rossz fényviszonyban is

Az ISO érték nem más, mint a fényérzékenység mértékegysége. Minden fényképezőgépben és okostelefonban megtalálható, általában a 100-as ISO érték a normális kategóriába tartozik. Az ISO értéket, akkor használjuk, amikor rossz fényviszonyok között, szeretnénk jó képeket készíteni. Fontos megjegyeznünk, hogy a magas ISO értéket használva, a kép jobban szemcsésedik. Felmerül a kérdés, hogy milyen szituációban ajánlott az ISO értéket használni? Tapasztalatok azt mutatják, hogy a felhasználók: koncerten, kültéri éjszakai fotózáson, sporteseményen használják legtöbbször az ISO értéket.

Ha fontos a minőség, illetve, ha több időt szeretne megspórolni az utómunkával, webáruházunkban széles Leica fényképezőgép világa várja Önt.