Spektív

Spektív SEO - a természet csendes megfigyelője

A spektív, természetfigyelők, tájnézegetők, madarászok, vadászok nélkülözhetetlen eszköze. Fontos szerepet játszik megfigyeléskor, különösen akkor, amikor a távcső már kezd „kicsivé” válni. A spektívek világában, számos készülék közül választhatunk, illetve igényeinknek megfelelően, kézi és asztali állvánnyal is használhatjuk. A spektív olyan optikai eszköz, mely felnagyítja a látott képet, amit szabad szemmel nem vagyunk képesek látni. Bár külsőleg egyformának tűnnek, de nagyításuk és tudásuk különböző. Választhatunk egyenes, valamint ferde betekintésű spektívet is. Bármelyikre is esik a választásunk, a cél ugyanaz: torzításmentes, részletgazdag, tiszta képet látunk a betekintőn.   

Hozd magadhoz közel a természet csodáit

Túrázáskor, hegymászáskor minden gramm számít, különösképpen, ha gyalog nehéz terepen közlekedünk. Ilyenkor tud praktikus és hasznos társ lenni egy kézi spektív. Csekély súlyának köszönhetően, bármilyen nehéz terepi viszonyok között, lehetőségünk van magunkkal vinni. Azontúl, hogy a kézi spektívek rendkívül praktikusak, hosszútávú megfigyelésnél nem biztos, hogy a legjobb választásnak tűnnek, ugyanis a kéz néha beremeg illetve elfárad. A gyártó arra törekedett, hogy a legtöbb spektívben állványcsatlakozó adapter is legyen, mely lehetővé teszi, hogy bárhol-bármikor, több órás megfigyelést végezzünk. Amellett, hogy kezelésük végtelenül egyszerű, ugyanakkor felhasználási köre sokoldalú, számos előnnyel rendelkezik az eszköz. Ide sorolhatjuk a kihúzható napellenzőt, állítható éleségtárcsát, nitrogéngázzal töltött vázat és nem utolsó sorban szemüveggel is kitűnően használható. A legújabb technologiával készült spektívek apokromatikus lencséből, új fluorid (FL) üvegből készülnek a jobb képminőség érdekében. Az apokromatikus lencsék előnyei a hagyományos lencsékkel ellentétben, hogy megbízhatóak, kitűnő képkontrasztot érnek el, valamint minimális karbantartást igényelnek.  A spektíveknek köszönhetően betekintést kaphatunk az állatvilág lenyűgöző világába, és a természet adta csodás tájaiba. A webáruházunk által forgalomba helyezett spektívek vízállók, strapabírok, egy esős kiránduláskor sem kell attól tartanunk, hogy készülékünk tönkremegy. 

Egyenes vagy ferde betekintésű spektív?   

Sokan hajlamosak, azt gondolni, hogy ez egy nagyon bonyolult döntés, de ez nem így van. A különbség külső szemmel is jól látható, az egyenes betekintésű spektív értelemszerűen egyenes kialakítással van megoldva míg a ferde jól láthatóan állványra tervezték. Az egyenes betekintésű spektívet azoknak ajánljuk, akik rövid megfigyelést terveznek egy-egy túrázás alkalmával, és egyszerűbb kezelhetőséget szeretnének.  Egyszóval felhasználóbarát. A ferde típusú betekintésű spektívet komoly megfigyelőknek tervezték, vadászoknak különösen ajánlott. Bármelyikre is esik a választásunk, csalódni nem fogunk, kicsiny méretük ellenére, szemmel tudjuk tartani a természet változásait, illetve sporteseményekor is intenzívebb élményt nyújt a spektív.