DDoptics EDX-HR 10x42 keresőtávcső
DDoptics EDX-HR 10x42 keresőtávcső
482 900 Ft

DDoptics EDX-HR 10x42 keresőtávcső

kiváló fényerő
115 m látómező
kimagasló ütésállóság
840 g tömeg
gondosan tervezett kezelőszervek
30 év gyártói garancia
Cikkszám
DDS440100010
Beérkezés alatt
482 900 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hitelkalkulátor
Részletek

Fedezzen fel egy teljesen új világot

Az EDX nagy felbontású keresőtávcső (EDX HR = high resolution) az élénk színek, a nagy felbontás és a képélesség, valamint a soha nem látott képfényesség maximális optikai élményét jelenti.

Az EDX-HR teljesítményét megjelenése is tükrözi

A gondosan válogatott dekorációs elemeket és anyagokat magas minőségi elvárásokat szem előtt tartva, harmonikus kombinációban állítják össze, melyek ezeknek a távcsöveknek egyedi és stílusos megjelenést, kifinomult és komfortos tapintást kölcsönöznek. A rövid híd nemcsak optimális és biztonságos fogást tesz lehetővé. Extra nagy méretű Schmidt-Pechan nagy teljesítményű prizmák felelnek a fantasztikus megfigyelési élményért. A látott kép élessége a nagy látómezővel (115 m / 1000 m) együttesen azt az érzetet nyújtja a megfigyelőnek, hogy a cselekmény középpontjában van.

Fényáteresztő képesség kiemelkedő értékekkel

Az EDX-HR sorozathoz újonnan kifejlesztett PHC 140 fázisjavító bevonat megszünteti az összes nemkívánatos hullámoptikai hatás 99 százalékát, és így a legkisebb elmosódást is megakadályozza. A dielektrikus fázistükrök megteremtik az előfeltételeket a 94% -os teljes fényáteresztéshez. Ez szavatolja a feltűnően jó kontraszt visszaadó képességet.

Kontrasztos optika

Amilyen fontos a távcső fényereje, ugyanolyan fontos a kontraszt a kép ragyogása szempontjából. Az EDX-HR sorozat távcsöveit kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy a legkisebb szín- és fénykülönbségeket is rendkívül differenciált kontrasztban mutassák be.
Mit is jelent ez? Először is, a távcső kontraszttartománya a legfényesebb és legsötétebb pont közötti terület. Ha egy kép ragyogásáról van szó, akkor nem csak a kontraszt tartománya a lényeg. A differenciálás közbenső szintjei is fontosak. Ezen differenciálási szintek számától függően képes a távcső képinformációk szállítására, és ezáltal azt a benyomást kelti a felhasználóban, hogy pontos részleteket és rendkívüli képélességet szolgáltat számára az eszköz.

Fényszóródás csökkentő optika

A sportoptikában a szórt fény egy diffúz fény, amely a lencsék és a készülékház közötti tükröződés által keletkezik. Ezt a káros hatást fényt olyan mértékben csökkentették az EDX-HR távcsövekben, hogy szórt fényhatások alig keletkezhetnek, még szándékosan kiprovokálva sem. Ez azt jelenti, hogy a fátyolosodás effektusa szinte lehetetlen akár oldalt álló holdfény, akár közvetlen napfény esetén.
Az összes DDoptics távcső olyan rendszerrel van felszerelve, amely csökkenti a káros fény jelenlétét. Az EDX-HR a legfejlettebb technológiát veti be a cél elérése érdekében.

Funkció alapú formaterv

A tökéletesség nem vitaképes. Néhány másodpercnyi kézbe vétel után megállapíthatja, hogy vadász távcsövei kényelmes fogásúak-e, hogy a távcsövön keresztül látottak azonnal inspirálóak-e, és mindezt a gyártónak meggyőző mechanikába sikerült-e csomagolnia. A burkolat élei észrevehetően javítják a tapadást, és nedves időben is tökéletes fogást biztosítanak. A fókuszállító tárcsa könnyed, mégis precíz mozgása különösen a hivatásos ornitológusokat fogja meggyőzni. Az automatikus fókuszálású „intelligens fókusz” biztosítja a fókusztartományt 50 m-től a végtelenig a 8x42-nél (60 m-től a 10x42-ig), amelyen belül alig szükséges újra beállítani.

Robusztusság egy életen át

A DDoptics távcsöveket kíméletlen állóképességi teszteknek vetik alá. A sarkvidéki hidegtől egészen a forráspont alatti hőmérsékletig, beleértve a trópusi páratartalmat és a vízfürdőket. Mindezt annak érdekében, hogy a távcső bármikor és bármilyen környezetben használatra kész legyen.
Az EDX-HR távcsövek magnéziumból (váz) és dúralumíniumból (kopó alkatrészek) készülnek, ezért bármilyen zord környezetben történő használatra fel vannak készítve.

Négy állásban rögzíthető fém szemkagyló

Mind a szemüveges, mind pedig az anélkül élő felhasználók beállíthatják az optimális távolságot a szem és a szemlencse között. Az elpusztíthatatlan dúralumínium szemkagylók optimálisan védik az okulárokat, és tisztítás esetére teljesen eltávolíthatók.

Adatok
Alap nagyítás (x):
10
Gyártó :
DDoptics
Gyártói Cikkszám:
440100010
Jótállás:
Gyártó által vállalt garancia: 30 év. Egységár függő fogyasztói jótállás: 10.001 Ft - 100.000 Ft - 12 hónap. 100.001 Ft - 250.000 Ft - 24 hónap, 250.001 Ft-tól: 36 hónap. Fogyasztónak NEM minősülő személyek (például, de nem kizárólag Gazdálkodó Szervezetek) számára: 6 hónap kellékszavatosság.
Méretek:
156 x 127-111 x 52 mm
Kilépő pupilla:
4.2 mm
Látómező:
115m / 1000m
Dioptria kompenzáció:
-4 - +4 dpt
Bevonatok:
DDlucid RNP raindefender
Állvány csatlakozás:
van
Vízállóság:
400 mbar
Prizmarendszer:
Schmidt Pechan dielektrikus 72s
Gáztöltés:
nitrogén
Fényerő:
17.6
Látószög:
6.57°
Nagyítás:
10x
Távcső frontlencse átmérő:
42 mm
Távolságmérős:
nem
Tömeg (g):
840
Legkisebb fókusztávolság:
1.55
Legkisebb nagyítás:
10
Legnagyobb nagyítás:
10
Elméleti szürkületi érték:
20.5
Szemüveggel használható:
igen
Állítható szemkagyló:
igen
Egyéb tulajdonságok:
négy állásban rögzíthető fém szemkagylók
Tartozékok:
távcső, tok, nyakpánt, objektív védő kupakok, garancia füzet
Szín:
fekete
Anyaghasználat:
Magnézium ház, gumi burkolat
Cikkszám:
DDS440100010
Hasonló termékek