Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DDoptics LUX-HR ED 8x42 keresőtávcső

DDoptics
187.900 Ft (147.953 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DDS440150012
kiváló fényerő
131 m látómező
kimagasló ütésállóság
gondosan tervezett kezelőszervek
30 év gyártói garancia
187.900 Ft (147.953 Ft + ÁFA)

Leírás

A "Lux-HR" 8x42 sorozat új távcsöve szokatlanul kicsi a "mikrohídja" miatt. A mindössze 13,3 cm hosszú távcső alig nagyobb, mint néhány okostelefon. 13,4 cm szélességű és 5,3 cm magasságú Lux-HR ED távcső kényelmesen elfér szinte minden kabátzsebben. Súlyát tekintve a Lux-HR ED egyértelműen alulmúlja a 42-es piacon megszokott értékeket. Az ultrakönnyű, mégis stabil felépítésnek köszönhetően - a tubus ellenálló magnéziumból, a fókuszállító kerék kiváló minőségű alumíniumból készül - a távcső tömege mindössze 740 g.

Speciálisan érdesített felülettel ellátott gumi megerősítés(Soft Touch Layer) garantálja az optimális tapadást és csúszásmentesítést - nedves állapotban is. A hídon ergonómikus alakú mélyedés van az ujjak könnyű fogásának érdekében. A vékony és kompakt kialakításnak köszönhetően a távcső tökéletesen a kézben ül, és kiváló megfigyelést tesz lehetővé. Az állítható szemkagylók nagy szilárdságú fémötvözetből készülnek. A szemkagylók gumibevonata szintén védi a szemlencséket a sérüléstől, ha durva terepen használják. A 8x42-es távcső teljesen vízálló és védett a belső párásodás ellen.

Az úgynevezett Field-Flattener lencséket használták ezekhez a távcsövekhez - ez újdonság ebben az árkategóriában. A Field-flattener lencsék a távcsőben lévő speciális lencseelemek, amelyek kompenzálják a mező görbületét, és így szinte sík képet hoznak létre. Ezáltal a lencse görbülete által természetesen hajlított vonalak és élek ismét egyenesek lesznek. A Field-Flattener lencséknek továbbfejlesztett DDlucid bevonata van, továbbfejlesztve az ELR bevonatot (Extra Low Reflection). A DDoptics DDlucid jelenleg az egyik leghatékonyabb binokuláris bevonat. Jelenleg csak a prémium távcsövek rendelkeznek hasonlóan kifinomult bevonattal. A Schmidt-Pechan tetőprizma fázissal bevont. A dielektromos tükörrel kombinálva a fázisjavító bevonat nagyon magas színtelítettséget és kontrasztot, valamint maximális fényerőt biztosít. Az ED teljes fénykromatográfia csökkenti a háttér megvilágításának színét és garantálja a tiszta kontúrokat.

Jellemzők:

  • 131m látómező
  • ED üveg - teljes apokromat
  • CT üveg és bárium korona üveg prizmák
  • Phasecoated / dielektromos Schmidt-Pechan prizma
  • Field-Flattener szemlencsék
  • robusztus magnézium ház
  • vízálló
  • híd
  • optimalizált DDlucid-FMC bevonat

Válassza a megbízhatóságot, válassza a Leitz-Hungaria-t!