DDoptics Nachtfalke V6 1-6x24 Gen3 Crosshair MRAD iFiber világítópontos céltávcső
DDoptics Nachtfalke V6 1-6x24 Gen3 Crosshair MRAD iFiber világítópontos céltávcső
479 900 Ft

DDoptics Nachtfalke V6 1-6x24 Gen3 Crosshair MRAD iFiber világítópontos céltávcső

- 6x zoom tartomány
- manuális világítópont
- taktika skála
- nullázható tornyok
30 év gyártói garancia
- A vadászati célú használat szabályai ITT!
Cikkszám
DDS442511130
3 db alatti készlet
479 900 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hitelkalkulátor
Részletek

A 3. generációs új Nachtfalke V6 1-6x24 PLEX MRAD

  • Az első 1-6x24-esünk új kiadása
  • Nagyobb látómező - jobb betekintés
  • Fém tornyok (műanyag nélkül)
  • Alacsony diszperziójú, nagy fényáteresztő képességű  CT üveg
  • Dupla skála
  • Zéróstop az ASV-hez (nulla stop)
  • Kemény taktikai 0,1 MRAD beosztás (1 cm / kattintás)
  • Új, minimalista hajtás szálkereszt
  • 1 pár objektívvédő kupak tartozék

Mint minden harmadik generációs céloptika, az 1-6x24 is a következő jellemzőkkel bír:

A továbbfejlesztett optika (jobb bevonat és CT üveg) mellett a betekintés jobban központosítható, és jobb áteresztő képességű üvegtípust alkalmaznak. Különösen szembetűnőek az új, vízálló fémtornyok, a kemény 0,1 MRAD kattintási beállítással, és zéróstoppal. A tervezetten egyszerű szálkereszt és a világ legjobb automatikus világító pontja (IFiber automatikus pozíció ellenőrzés) teszi ezeket a céltávcsöveket remek ajánlattá.

Rendkívül széles látómező

A DDoptics 1-6x24 V6 HDX céltávcsöve kevés kívánnivalót hagy maga után, amelyet egy igényes hajtásvadász egy korszerű céloptikával szemben támaszt. Kompakt 261 mm hosszúságával, 500 g tömegével és 30 mm tubusátmérőjével praktikus, és bármilyen vadászpuskára illeszkedik. Ez a céltávcső rendkívül széles látómezővel rendelkezik: alapnagyításon 37,8 méter 100 méteren. A hajtástávcső világítópont kialakítása a legkisebb nagyítás mellett garantálja a hajtásvadászat egyik legfontosabb elvárását, nevezetesen gyors célratartást. A szálkereszt különösen alkalmas hajtás vadászatokra.

Miért pont ez a szálkereszt?

Annak érdekében, hogy a száloptikás világító pont a helyére kerüljön, mindenképpen igazi fém szálkeresztre van szükség, mivel a száloptikát a fémdrót mögött kell középre vezetnünk . Az üvegszálat természetesen a fém szálkeresztnek fednie kell. Az üvegszálas világító pontnak nagy előnye, hogy a fény fókuszálható és szinte pontatlanság nélkül középre vezethető, ami természetesen pozitív hatással van a világító pont fényerejére. Továbbá a világító pont valóban csak közepén világít, ami különösen fontos, ha éjjellátó technológiát alkalmaznak a céloptika mellett. Az előbb felsorolt okok miatt szinte nincs is alternatívája a DDoptics megoldásának. A legegyszerűbb forma egy egyszerű szálkereszt, ez természetes. A tapasztalt gyorslövő is ezt a szálkeresztet kedveli jobban, mert nem vonja el a figyelmet a céltól. A DDoptics tudatosan tekint el további megoldásoktól a gyors célzás érdekében. A vad távolságától és megközelítési szögétől függően egyéb szálkereszt megoldásoknak kevés értelme van,  mert a vezérpont csak hozzávetőlegesen határozható meg. Mivel a legtöbb vadásznak már van tapasztalata a világító pontos irányzékokkal, úgy döntöttek a DDoptics-nál, hogy ezt az irányzékot a lehető legdiszkrétebb szinten tartják.

Nagy zoomtartomány, remek kilépő pupilla érték

A 6x-os zoomtartományának köszönhetően a V6 1-6x24 HDX a lehetőségeken belül maradva nagyobb távolságból is módot ad lövés leadására - például, ha az őz messze távolodik a vadászoktól, vagy távol jár tőlük. A nagy kilépő pupilla (12,0 - 4,06 mm) szintén gyors és pontos lövést garantál. Ez teszi a vadász számára lehetővé, hogy mindkét szemmel lássa a célpontot, a másodperc töredékénél is gyorsabban kész legyen a célzásra.

Élénk világító pont az irányzékban

Az új szálkereszt minden nagyításnál megtartja méretét (a 2. síkban helyezkedik el), és finom, tükröződésmentes, élénk, száloptikás piros ponttal rendelkezik, amely pontosan és fokozatmentesen változtatható. A világító pont szabályzója a könnyebb használat érdekében az okulárhoz közel helyezkedik el. A száloptikai technológia kiküszöböli az áttűnés jelenségét. Ez azt jelenti, hogy nincs zavaró becsillanás vagy visszaverődés, amikor a világító pont aktiválódik. Minden egyes kattintással a szálkereszt 0,25 MOA-t mozog (7,3 mm / 100 m). A határozott járású taktikai beállító gyűrű ismételhető pontosságot kínál. Az okuláron található állító gyűrű stabil és csúszásmentes.

Teljes beállítási tartomány:

484 kattintás
48,4 MRAD-nek felel meg
Oldalanként 24,2 MRAD-nak felel meg

Javasolt felhasználás:

Rendkívül széles, csaknem 40 méteres látómező és 6x-os nagyítási tartomány a fő jellemzője a V6 1-6x24 HDX céltávcsőnek, biztosítva a kényelmes célzást akár nagyobb távolságok, illetve hajtásvadászatok és mozgó célpontok követése esetén. A tükröződésmentes és kiválóan érzékelhető üvegszálas világító pont magas fokú biztonságot nyújt a vadásznak a gyors célzáshoz és lövéshez. Fenntartás nélkül ajánlott minden IPSC jellegű felhasználáshoz.

IPSC = International Practical Shooting Confederation, Nemzetközi Gyakorlati Lövész Szövetség, a gyakorlati lövészet koncepciójára épülő lövészport egyesület

Adatok
Gyártó :
DDoptics
Jótállás:
Gyártó által vállalt garancia: 30 év. Egységár függő fogyasztói jótállás: 10.001 Ft - 100.000 Ft - 12 hónap. 100.001 Ft - 250.000 Ft - 24 hónap, 250.001 Ft-tól: 36 hónap. Fogyasztónak NEM minősülő személyek (például, de nem kizárólag Gazdálkodó Szervezetek) számára: 6 hónap kellékszavatosság.
Méretek:
261 x 43 mm
Kilépő pupilla:
12.0 - 4.06 mm
Betekintési távolság:
99-100 mm
Látómező:
37.8 - 6.3 m / 100 m
Parallaxis állítás:
-
Teljes oldalkorrekció:
48.4 MRAD
Teljes magasságkorrekció:
48.4 MRAD
Dioptria kompenzáció:
-3 - +3 dpt
Bevonatok:
HDX III
Világítópont opciók:
iFiber kontroll.
Céltávcső nagyítás tartomány:
1 - 6x
Szálkereszt:
Crosshair
Szálkereszt állítás tartománya:
48.4 MRAD
Klikk érték:
max. 484
Céltávcső elméleti szürkületi érték:
4,89-12
Céltávcső frontlencse átmérő:
24mm
Tömeg (g):
535
Külső tubusátmérő a frontlencsénél:
30
Középtubus átmérő:
30
Legkisebb nagyítás:
1
Legnagyobb nagyítás:
6
Külső átmérő az okulárnál:
43
Egyéb tulajdonságok:
Szálkereszt a 2. fókuszsíkban. Klikkenként 0.1 MRAD, 1 cm 100 m-en.
Tartozékok:
céltávcső, objektív védő kupakok, objektív tisztító kendő, szerszám, lőlap
Szín:
fekete
Cikkszám:
DDS442511130
Hasonló termékek