Fejlámpa

19termék119
23
Raktáron
Cikkszám:
OLIH05S
Max. fényáram (lm):
200
Max. hatótáv (m):
52
9 900 Ft
12 899 Ft
19termék119

Nem is gondolná egy kezdő túrázó, hogy a fejlámpa az egyik legfontosabb kellékké tud válni bizonyos helyzetekben. Elég, ha egyszer ránk sötétedik egy túra során, vagy sátrazás közben este szeretnénk valamit fontos dolgot megtalálni. Hogyan válasszunk fejlámpát? Milyen esetekben tudjuk még hasznát venni? Erre is választ kapunk.

A kiválasztásnál a legfontosabb, hogy hol és mire akarjuk használni fejlámpánkat. Mások az elvárások, ha csak kempingben és mások, ha egy szélsőséges körülmények között lezajló magashegyi túrán használjuk.
A hagyományos fejlámpákkal szemben a LED-es fejlámpák szórtabb fényt adnak, fényük fehérebb megvilágítást nyújt. A ledek sokkal tartósabbak, így szinte nem fenyeget az a veszély, hogy használat közben kiég az égő és cserélni kell.
A LED-es fejlámpáknál hasznos funkció a fényerő állításának lehetősége. Igaz kisebb fokozatnál nem nincs olyan erős fény, viszont a legtöbb művelethez, illetve tájékozódáshoz ez is bőven elég szokott lenni. Előnye, hogy így még takarékosabban bánik az elemmel/akkumulátorral.
Egyesek a tölthető akkumulátorra, mások az elemekre esküsznek. Az akkumulátorok valóban költségkímélőbb megoldásnak tűnnek. Egyetlen hátrányuk, hogy nem bírják a hideget és hamar lemerülnek az elemekkel szemben. Az eleme hátránya viszont, hogy hosszabb út során sokat vásárolnod kell magaddal vinned. Ezeket vegyük figyelembe az áramforrás kiválasztása előtt.

Az Olight arra törekedett, hogy könnyű, energiatakarékos, strapabíró fejlámpákat gyártson, hogy kielégítse minden felhasználó igényét és kérését. A Leitz Hungária által forgalmazott fejlámpáiban nem fog csalódni. Tudásuk és modern dizájnjuk elnyeri tetszését, bármilyen felhasználási körről is legyen szó.