Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ingyenes szállítás

csomagpontra ingyen 10 000 Ft-tól*

Minox Windwatch Pro II szélmérő /időjárás állomás

Tovább a termékleíráshoz...

 

Szállítási és fizetési információk

Ár:
59.990 Ft (47.236 Ft + ÁFA)
Cikkszám: min63005
Gyártó: Minox
- szélsebesség
- légnyomás
- hőmérséklet
- tengerszint feletti magasság
- páratartalom
- óra, stopper és időzítő funkcióval
A termék már nem elérhető
Kifutás dátuma:
2019-03-13

Leírás

Vízben, szárazföldön és levegőben - a MINOX időjárás állomás mindenhol otthon van! Az univerzális zsebméretű mérőeszközzel a MINOX az outdoor tevékenységek minden szakértőjének és rajongójának a világ legkisebb időjárás állomását adja kézbe. Másodpercek alatt megmérhetjük a szélsebességet, a külső hőmérsékletet, légnyomást, a tengerszint feletti magasságot és még a levegő nedvességtartalmát is. Ezzel a kompakt eszköz értékes társsá válik minden esetben, amikor az időjárás aktuális helyzetének pontos becslése szükséges. Egy stopper- és időzítő funkcióval ellátott, beépített óra tovább bővíti a felhasználás lehetőségeit.

Az optikai és finommechanikai csúcstermékek területén otthonos a MINOX. A wetzlari szakértők outdoor felhasználásra már monokulárokat és közepes méretű távcsöveket is elláttak magasság mérővel és így könnyen használható, gyakorlatias mérőeszközöket alkottak. Az időjárás állomás funkcionális sokoldalúságát a legújabb innovációkkal érték el.

Ha egyszerűen kitesszük a szélre, a beépített mérőlapát másodpercek alatt közli az adott szélsebességet; kívánság szerint km/h, csomó, m/s, ft/s vagy Beaufort értékben adja meg az adatokat a kivilágított LCD kijelzőn. A zafír kőbe beágyazott propeller olyan érzékeny, hogy már 3 km/h (2 mph) sebességet jelez. Az átlagértékek és a csúcs-középértékek gombnyomásra megjeleníthetők. A bevetített, külső hőmérséklet adata mind Celsius, mind Fahrenheit fokban megjeleníthető. A méréshatár -24°C foktól +60°C fokig terjed. A szélsebesség és a külső hőmérséklet mellett a Windwatch PRO II kívánságra az úgynevezett hőérzetet is megadja, vagyis azt a hőmérsékletet, amelyet aktuálisan bőrünkön érzünk.

Szélsőséges helyzetekben életfontosságú lehet a légnyomás változásait mint az időjárás változásának jeleit követnünk. A MINOX időjárás állomásba épített barométer funkció a folyadék-kristály kijelzőn, grafikusan rendezett oszlopokkal nem csak az aktuális, hanem az utolsó 24, 12, 6, vagy 3 óra légnyomás változásait is kijelzi.

Átkapcsolással a barométer +/- 1 m pontossággal, 10.000 méter magasságig működő magasságmérővé válik. Világújdonság, hogy az eszköz úgynevezett önműködő alapérték beállítással (autoset) rendelkezik. Ezzel rendszeresen egy ismert magassághoz igazodik, valamint a légnyomás időjárástól függő kilengései kiegyenlítődnek és a mérési pontosság növekszik.

Egy nagy pontosságú és gyorsan reagáló nedvesség-érzékelővel az időjárás állomás az úgynevezett harmatpontot jelzi (a légnedvesség kicsapódása), amely a pára-, köd- és felhőképződés előrejelzésének fontos indikátora.

A csupán 11,9 x 5,8 x 1,9 cm méretű MINOX időjárás állomás 67 gramm súlyú, 5 méter mélységig vízálló és így még kedvezőtlen időjárási körülmények között is megbízhatóan működőképes.

A  MINOX időjárás állomáshoz hordszíj és egy CR 2032 lítium elem is tartozik.

 

 Válassza a megbízhatóságot, válassza a Leitz-Hungaria-t!