Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TESZT: Boly Guard Falcon MG984G-36M vadkamera

TESZT: Boly Guard Falcon MG984G-36M vadkamera
A Boly egyik csúcskameráját próbáltam ki. A kamera adott és kapott hideget-meleget, de csak elboldogultunk egymással a végére. 2 hónapot teszteltem a Boly Falcont, hogy kialakuljon a végleges vélemény.

A vadkameratesztek az én keresztem. Sok márkával foglalkoztam már, de valamilyen módon mindegyik megszívatott az elején. Persze sok esetben a saját hülyeségem volt, aminek végső soron örülni kell, mert legalább kitaposom Nektek az utat.De volt itt 2 év alatt még kamera lopás, gyártói baki, meg inkompatibilitás a saját számítógépemmel is. A Boly Falcon tesztje is kínkeservesen indult, mert nem akart képet küldeni a Molnusba. Új termék lévén nem volt vele senkinek tapasztalata a cégnél, így ki kellett járnunk az utat, hogy mi hogyan működik, hol lehetnek buktatók, milyen beállítások működnek, és mik nem. Ebben az első hazai Boly-vásárlók is a segítségemre voltak, így ezúton is köszönöm nekik a tanácsokat. Millió próbálkozás, 3 SIM kártya, kb. 30 levélváltás, és megannyi telefon Helgával, a Leitz vadkamera-specialistájával, illetve a Boly központjával azt eredményezte, hogy most már le tudom írni, hogyan kell Boly felhős kamerát használni. Kezdem is rendhagyó módon rögtön ezzel, aztán a kamera bemutatása a cikk második felében lesz.

A kamerával alapvetően az volt a gond, hogy nem küldött automatikusan képet a felhőbe (Molnus), ha pedig a kameráról manuálisan próbáltam képet küldeni, ERROR=707-et írt ki. Először Telekom kártyával próbáltam, azzal nem ment, viszont Telenor és Vodafone kártyával jó volt. Később egy szoftverfrissítést követően (ver. 5.01.AF) már Telekom kártyával is ment, talált 4G-t is, és küldött képet is. Menet közben kiderült, hogy a menüben az “Auto config SIM” menüpontot OFF-ra kell állítani. Nomeg persze ügyelni kell a megfelelő APN beállításokra. Elsőre ez kínainak tűnhet, de valójában ezt a két dolgot kell beállítani a kamerán, meg regisztrálni a Molnus oldalán a kamera adataival, és működik is a felhős rendszer.

A választott mobilszolgáltatónk APN-jét a kamera menüjében kell bepötyögni, ezek az alábbiak feltöltőkártya esetén:

  • Telekom APN: internet vagy internet.telekom
  • Telenor APN: online vagy net
  • Vodafone APN: vitamax.internet.vodafone.net vagy vitamax.snet.vodafone.net

Hogy mindezeket hol kell beállítani a kamerán, azt megtaláljátok a használati útmutatóban, de röviden az alábbi az elindulás módja az alábbi:

Tovább az eredeti cikkhez...